Preview Mode Links will not work in preview mode

Krukväxtpodden

Jan 31, 2018

I det åttonde avsnittet svarar floristen Marie Blom på lyssnarfrågor. Om bland annat ginkgoträd, rumslind, rakborstblomma och en ledsen skvättiväg. Therese Rosenvinge undrar vad som gäller på semesterresan - är det fritt fram att ta med sig en liten stickling i resväskan? Vi reder ut vad som gäller med en...


Jan 24, 2018

I det sjunde avsnittet pratar vi om hur krukväxter genom historien använts för att utrycka status och identitet. Jonna Westin besöker Uppsala linneanska trädgårdar där krukväxttrenderna från 1700-talet finns bevarade. Therese Rosenvinge pratar med journalisten Sandra Neergaard-Petersen om vad våra krukväxter...


Jan 17, 2018

I det sjätte avsnittet pratar Therese Rosenvinge vidare med floristen Marie Blom om fikusar. Om hur man får till den rätta looken, när och hur det är bäst att beskära och hur man tar sticklingar. Och så svar på fler lyssnarfrågor, bland annat om citronfikus och en skadad fiolfikus. 


Jan 10, 2018

I det femte avsnittet pratar Therese Rosenvinge med floristen Marie Blom om fikusar. Första delen reder ut skillnaden mellan de allra trendigaste sorterna, Therese undrar om fikonträd också är en fikus och så blir det svar på flera lyssnarfrågor om ledsna Benjaminfikusar.


Jan 3, 2018

I det fjärde avsnittet pratar Therese Rosenvinge med floristen Marie Blom om de populära monsterorna. Det blir skötselråd, svar på lyssnarfrågor och så berättar Marie om när hon hämtade hem några Monstera Variegata från en odlare i Holland efter att hypen exploderade.